Delta i Mortified

Grav frem gamle skoesker, fulle av barndomsminner! Mortified Norge søker deltakere (22 år og eldre) www.instapax.com som vil dele de pinlige tingene lagde som barn – dagbøker, brev, dikt, sangtekster, kunstverk, hjemmevideoer, skuespill – foran helt fremmede mennesker. Det er åpent for alle, og krever ingen sceneerfaring.

Send inn en forespørsel om å få treffe teamet bak Mortified Norge, og bli en del av fellesskapet som har show verden rundt (fra Los Angeles, til New York og Paris), og som hylles av blant annet This American Life, Entertainment Weekly, Wired.
VIL DU FINNE UT MER? SE DENNE VIDEOEN: Videoen viser et liveshow (obs: videoen er på engelsk). For å motta nyheter og oppdateringer på engelsk, abonner på mailinglisten, og velg ditt land. Hvis du heller vil motta nyhetsbrev på norsk, abonner her.

Jeg vil delta!

Fyll ut skjemaet for å sende forespørsel om å treffe produsenter av Mortified Norge

Slik fungerer det:

Vår kurateringsprosess fra side til scene

1. GRAV

Du graver frem dine pinlige barndomsminner (gamle brev, sangtekster, dagbøker, kassetter, kunstverk, skuespill, hjemmevideoer; til og med gamle blogger).

2. KONTAKT

Du sender inn en forespørsel om å treffe noen av produsentene via skjemaet du finner på denne siden.

3. SAMARBEID

Vi møtes, og hjelper deg med å finne utdrag og en bakgrunnshistorie som vårt publikum vil elske.

4. DEL

Du deler resultatet fra en scene.

5. EFFEKT

Noen i publikum reiser hjem fra et show, inspirerte til å grave frem sitt eget materiale! (Gøy, eller hva?)

Nyttige tips:

Greit å vite før vi treffes

GJØR

  • Marker 5-8 utdrag du synes det er pinlig å innrømme at du har skrevet. Når vi møtes, vil disse utdragene være til stor hjelp for å finne et sted å begynne. Når det er sagt, kommer vi også selvfølgelig til å vandre rundt i materialet ditt, og høre andre ting du har tatt med deg – så ta med så mye du kan, men marker 5-8 utdrag først.
  • Hvis du er usikker på hva du skal markere, kan du følge disse tipsene. (1) Se etter oppføringer der du var spesielt lidenskapelig eller dramatisk opptatt av det du har skrevet – uansett om du er sint eller oppløftet. Slike utdrag tenderer mot å være de mest pinlige, i hvert fall mest fengende. (2) Spør deg selv, hva er det som gjør dette flaut for meg å dele med fremmede? Å identifisere slike elementer på forhånd kan hjelpe oss med å forstå hva det er som gjør materialet ditt så veldig pinlig.
  • Du må vite at det kan ta flere møter for oss å grave frem det beste materialet. Vi avviser ingen – det handler om å finne tilstrekkelig med utdrag som fungerer. Dersom vi ikke finner nok materiale til å begynne med, er døren alltid åpen for å komme tilbake og dele mer. Vi kommer til å gi deg tips til hva du kan lete etter basert på det som allerede ser ut til å fungere. Alle har noe – det er kun et spørsmål om å finne nok.
  • Vær klar over at vi arbeider i timevis med hver enkelt deltaker i løpet av ukene (eller månedene) i forkant av et show, for å bistå med å finne materiale som publikummet vil elske. Det er en merkelig, men morsom prosess. Vi er ordentlig gode til å leke detektiver, og å hjelpe deg med å oppdage de tingene du står for nære til å kunne se.
  • Husk, det er mange nyanser ved hva det er som gjør det vi skrev som barn, morsomme for voksne. Det er ingen strenge regler for hva som fungerer.

IKKE GJØR

  • Ikke finn opp ting. Det morsomme med vårt show er at vi benytter utdrag fra faktiske barndomsminner og rammer inn disse med en virkelig livshistorie. Dersom du ønsker å skrive noe fra bunnen av, finnes det mange andre steder du kan delta (for eksempel NRK P2s “Salongen”, The Moth, Story League, Backfence), som passer langt bedre for å skrive en tekst om en faktisk livshendelse.
  • Ikke stress. Dette er ikke en audition eller prøvelesning. Vår kurateringsprosess handler ikke om å dømme dine talenter – vårt mål er rett og slett å hjelpe deg med å finne materialet. Når vi finner nok materiale som passer våre mål, inviterer vi deg opp på scenen. Dersom vi ikke finner nok, foreslår vi ulike metoder å finne mer materiale på, og tilbyr oss å møte deg igjen. Så enkelt er det! Når det gjelder sceneerfaring, så bryr vi oss ikke om hvorvidt du er en komiker eller en bibliotekar (om noe, så foretrekker vi sistnevnte). Hvorvidt du allerede har kredibilitet betyr lite når det kommer til hvorvidt publikum vil like opptredenen, eller ikke. Det hele er veldig demokratisk – og det er noe av det som gjør det gøy.
  • For flere ulike årsaker, så foretrekker vi at du ikke ser etter noen rød tråd eller spesielle tema før vi møtes – bare grav etter ting du synes det er pinlig å innrømme at du har skrevet; selv om det hopper på tvers av flere ulike emner. Vi kommer til å hjelpe deg med å finne måter det henger sammen på ETTER at vi har funnet utdrag som får fremmede til å le. Det er flere grunner til dette. (1.) Vi kommer antakeligvis til å ramle over en annen storyline som du først ikke har sett – særlig siden du allerede har et så nært forhold til materialet ditt. (2.) Vi vil ikke at du skal utelate morsomme utdrag, fordi de oppleves som uforenlige med en mulig rød tråd. (3.) Det er alltid mulig å grave frem god historie fra komiske elementer, men ikke vice versa.