Doe mee aan Lief Dagboek!

En we zijn op zoek naar jou! Binnenkort starten de opnamen van Lief Dagboek: de Nederlandse versie van het beroemde ‘Mortified’ uit Hollywood.

Heb jij dagboeken op zolder en moet je er niet aan dénken dat ooit met een vreemde, laat staan een live publiek, laat staan het miljoenen publiek van RTL4 te delen? Dan willen we je graag ontmoeten! De kracht van dit programma zit in de verfrissend helende werking die het hardop uitspreken van vroegere schaamtes kan hebben als het met liefde voor de tiener van toen, wordt opgedragen. Kort gezegd leer je lachen om de zaken die destijds de wereld onder je voeten vandaan trokken (ruzies met je moeder, je kleedgeld dat altijd te weinig was, die ene pukkel op je neus vlak voor de school disco….)
Bekijk hier een filmpje hoe het in zijn werk gaat (in het Engels). Blijf op de hoogte en schrijf je in op onze nieuwsbrief (engelstalig).
Wil je eens met ons sparren? Kom dan langs met je dagboek fragmenten, zelf geschreven TV programma’s, toneelstukken, liefdesbrieven, musicals etc. De enige voorwaarden zijn dat ze minimaal 15 jaar oud zijn, handgeschreven en dat je je er minimaal een beetje voor geneert.

Wil je meedoen?

Kom dan bij ons langs en maak een afspraak!

Hoe werkt het:

Wat gebeurt er als je je hebt aangemeld?

1. Ontdek

Ga op zoek naar jouw hilarische zienswijzen uit je tienertijd. (Jouw eigen brieven, liedjes, dagboeken, cassettebandjes, kunstwerken, toneelstukken, filmpjes, en zelfs oude blogs).

2. Neem contact op

Stuur een aanvraag om mee te doen aan Lief Dagboek!

3. Meehelpen

Eng? Natuurlijk! Maar wij helpen je intensief met de zoektocht naar jouw aller leukste momenten en de voorbereidingen van je optreden in het theater.

4. Deel

Lees jouw dagboek fragmenten voor aan een live publiek.

5. EFFEKT

Iemand uit het publiek gaat thuis meteen op zoek naar zijn/haar oude dagboeken.

Tips die je op weg kunnen helpen:

Greit å vite før vi treffes

DOE

  • Pluis je dagboek uit en noteer 5 voorbeelden waar je je voor geneert. Om met elkaar van start te kunnen zijn deze voorbeelden erg welkom. Maar we zullen ook samen met jou door je dagboek bladeren op zoek naar andere momenten. En naar je andere suggesties luisteren. Neem dus zo veel mogelijk mee maar vergeet je voorbeelden niet!
  • Als je niet weet waar je moet beginnen dan volgen hier een tweetal tips: (1) Zoek naar voorbeelden waaruit blijkt dat je heel emotioneel was. Dat mag boosheid zijn, of juist heel blij. Vaak zijn dit de momenten waar je je voor geneert. (2) Vraag jezelf af; waarom geneer ik me juist hiervoor om dit te delen met vreemden? Probeer dat uit te zoeken wat dat kan ons heel erg helpen in het verdere proces..
  • Onze ervaring is dat een tijdje duurt voor je de beste stukken ontdekt. Het kan zijn dat we daar een aantal keer voor moeten afspreken. We keuren niemand af, het gaat erom dat we genoeg onderwerpen moeten ontdekken waar we mee aan de slag kunnen. Als we in eerste instantie niet genoeg vinden staat de deur altijd open voor wanneer je toch nog meer hebt gevonden. Iedereen heeft goede stukken, het gaat erom dat we genoeg vinden.
  • We spenderen flink wat uurtjes met elke kandidaat in de weken voorafgaande aan het optreden in het theater. Het is een raar maar een erg leuk proces. We zijn goede detectives en kunnen je uitstekend helpen.
  • Het ligt erg genuanceerd om materiaal wat we als tieners geschreven hebben leuk te maken voor volwassenen. Daar zijn niet echt regels voor.

NIET DOEN

  • Ikke finn opp ting. Det morsomme med vårt show er at vi benytter utdrag fra faktiske barndomsminner og rammer inn disse med en virkelig livshistorie. Dersom du ønsker å skrive noe fra bunnen av, finnes det mange andre steder du kan delta (for eksempel NRK P2s “Salongen”, The Moth, Story League, Backfence), som passer langt bedre for å skrive en tekst om en faktisk livshendelse.
  • Maak je niet te druk. Dit is geen auditie of een try-out. We zijn er niet om je talenten te beoordelen, we willen gewoon graag je helpen met het vinden van het aller leukste materiaal. Wanneer we genoeg goed materiaal vinden zullen we je meteen uitnodigen voor het theateroptreden. Als we dat niet meteen vinden dan kunnen we nog een keer afspreken. Tot we wel iets leuks vinden. Zo simpel is het. Je hoeft ook geen toneel ervaring te hebben, het maakt ons niet uit of je een comedian of een bibliotheekmedewerker bent. Of je succesvol op toneel bent heeft niets te maken met je ervaring. Het is een democratisch process- dat is precies het leuke eraan!.
  • Om een aantal redenen zouden we je willen vragen om niet op zoek te gaan naar verhaallijnen of thema’s. Ga op zoek naar materiaal waar je je voor geneert. Ook al valt er geen touw aan vast te knopen. Nadat we jouw leukste momenten gevonden hebben helpen we je met de zoektocht naar een verhaallijn.